Jak se zbavit deprese a úzkosti?

/ 08.05.2017
Úzkost a deprese – účinné suplementy aneb jak se rychle zbavit deprese a úzkosti. Toto je 3. článek týkající se deprese a úzkosti v předešlých článcích jsme toto téma rozebírali spíše teoreticky. V tom dnešním už se můžete těšit na konkrétní rady ohledně suplementace a stravy. -         Konzumovat stravu s nízkým obsahem sacharidů, umírněným příjmem bílkovin a dostatek tuků k uspokojení naší chuti k jídlu. Vyhýbat se potravinám, jež poškozují naši střevní stěnu a obsahují antinutrienty. -     &nbs ...

Vliv stravy na úzkost a depresi II.

/ 08.05.2017
V dnešním článku bych chtěl pokračovat v tématu o depresi a úzkosti. V minulém jsme si popsali, jak fyziologicky vzniká deprese a úzkost v našem těle. V tomto článku si probereme nejčastější příčiny těchto nemocí (vyplývajících ze stravování) a deficit, kterých živin je s nimi spojen. Příčiny vedoucí k depresi a úzkosti (vypsané pouze ty hlavní, protože příčin může být daleko více a všechny nebyly doposud ani dostatečně prozkoumány): -nadměrná konzumace sacharidů (především rychlých cukrů) -celiakie -potravinové alergie -zvýšená střevní propustnost -v ...

Vliv stravy na úzkost a depresi I.

/ 08.05.2017
Vliv stravy na úzkost a depresi. V dnešní společnosti trpí depresí nebo úzkostmi, čím dál více lidí. Tato série článků bude pojednávat o tom, jak může být příčinnou deprese a úzkosti vliv stravy. Na začátek si nejdříve definujeme pojmy deprese a úzkost, i když předpokládám, že každý ví, o co se jedná.  Deprese je závažná, dlouhotrvající porucha psychiky projevující se snížením až vymizením schopnosti prožívat potěšení, pokleslými náladami jedince a patologickým smutkem. Úzkost je z lékařského (psychiatrického) pohledu složitá kombinace emocí, zahrnující strach, zlé předtuchy ...

Chlorella - detoxikace, podpora imunity a hubnutí v jednom.

/ 08.05.2017
Všichni jste asi už někdy slyšeli o superpotravinách. Jsou to potraviny, které obsahují významné množství mikroživin a zároveň na tělo působí několika příznívými způsoby. Pravdou je, že názem superpotravina je hodně zneužíván a jsou jím nazývány i potraviny, které v pravém slova smyslu superpotravinami nejsou. Dnes se ale podíváme na potravinu, která má skutečně mezi superpotravinami své čestné místo. A tou je chlorella. chlorella je sladkovodní jednobuněčná řasa. Je nejbhatším zdrojem chlorofylu na zemi. Chlorofyl má schopnost opravovat naši poškozenou DNA. Dále je chlorella skvělým zd ...

3 důvody proč nemůžete zhubnout. Aneb, proč nemůžu zhubnout?

/ 04.05.2017
3 důvody proč nemůžete zhubnout. Aneb, proč nemůžu zhubnout? Je velice pravděpodobné, že spousta z vás se někdy pokusila zhubnout. A je dost možné, že se to některým z vás nepovedlo, tak jak byste si představovali. Proto se v tomto dnešním článku podíváme na některé důvody, díky kterým se vám nepovedlo zhubnout. 1)Nedostatek pohybu – Je prostě dost možné, že se nedostatečně pohybujete. Spousta lidí si myslí, že když upraví stravu, stačí to na to, aby zhubnuli, což je sice dost pravděpodobné, ale jen ze začátku, pak dochází ke stagnaci spalování tuku. Proto je potřeba se do ...

VEMOHERB

/ 03.05.2017
VEMOHERB Bulharská společnost Vemo99 - specialista na vývoj a produkci standardizovaných, biologicky aktivních rostlinných extraktů, určených pro vrcholový sport. Všechny produkty jsou vyráběny v souladu s normami kvality ISO9001. Výrobní prostory a laboratoře jsou soustředěny ve dvou specializovaných jednotkách. Kneja - laboratoře pro produkci vysokoprocentních extraktů, Sofie - homogenizace a balení finálních produktů. Produkty na našem eshopu: VeganPro 900g http://www.protein-shop.cz/971652/vemoherb-veganpro-900-g-971652.html Armagedon 300g borůvka http://www.protein-shop.cz ...

Trans tuky

/ 05.04.2017
Trans tuky Trans tuky jsou formou uměle nasycených, hydrogenovaných nebo částečně hydrogenovaných tuků, které jsou obvykle vyrobeny z rostlinného oleje. Jejich výroba je složitým a velmi nepřirozeným procesem. Důvodem, proč se trans tuky používají je delší trvanlivost potravin. Důsledkem konzumace trans tuků je metabolický chaos a následně pak celá řada zdravotních problému od neurologických onemocnění až po rakovinu. Vedlejší účinky konzumace trans tuků: -         Zvýšení hladiny lipoproteinu A. -       & ...

Ketóza

/ 05.04.2017
Ketóza Ketóza je stav při kterém vaše tělo využívá jako hlavní zdroj energie ketony na místo glukózy. Určitě jste už někdy slyšeli o ketogenní dietě, jejímž účelem je tělo dostat právě do ketózy. Ketony jsou naprosto normálními složkami lidského metabolismu. Jedná se o vedlejší produkty metabolismu tuků, které vznikají při vytváření energie. Jsou bezpečně a efektivně využívány jako zdroj energie ve všech tkáních v našem těle, včetně mozku. Ve skutečnosti jsou totiž ketony upřednostňovány před glukózou jako zdroj energie. Navíc jsou méně škodlivým a dráždivým a více stabilním zdrojem ...

Kam se všechny ty omega 3 mastné kyseliny z naší stravy vytratily?

/ 05.04.2017
Kam se všechny ty omega 3 mastné kyseliny z naší stravy vytratily? Pokud se podíváme na historii lidstva, zjistíme, že naši pradávní předci přijímali daleko větší množství omega 3 mastných kyselin než my. Čím to, ale je způsobeno? K tradičním zdrojům EPA a DHA ve stravě patřilo maso a vnitřnosti divoké zvěře, maso dalších volně se pasoucích zvířat a ryby ulovené ve studených vodách. Když v jednom období obsahovala naše strava opravdu vysoké množství omega 3 mastných kyselin, předpokládá se, že právě díky tomu došlo k trojnásobnému zvětšení našeho mozku. Jak jsou omega ...

Jak je to ve skutečnosti s mlékem?

/ 05.04.2017
Jak je to ve skutečnosti s mlékem? Mléko je velice kontroverzní potravina, proto jsem se rozhodl napsat článek právě o mléku a mléčných výrobcích. Budeme se bavit o kravském pasterizovaném (nepasterizované bohužel v obchodech neseženete) mléku a výrobků z něj. Hned prvním problémem s mlékem a mléčnými výrobky (některými) je, že obsahují kasein a laktózu. Což jsou s lepkem 3 nejčastější alergeny. Laktóza je mléčný cukr a nám se z těla vytrácí v průběhu dospívání enzym laktáza, díky kterému jsme byli schopni jako malé děti od narození laktózu v mateř ...
Strana 1 z 7